Navýšení kapacity MŠ Nová Pasířská v Jablonci nad Nisou

, autor: Petr Vitvar
Cílem projektu je navýšení nabídky volných míst v zařízení předškolní výchovy v Jablonci nad Nisou, a to rekonstrukcí nevyužívaného objektu v areálu mateřské školy.
  • Poskytovatel: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
  • Celkové náklady: 26 982 640,- Kč
  • Výše dotace: 16 818 162,- Kč
    (EU 15 883 820,-Kč; ČR 934 342,- Kč)
  • Fyzická realizace: srpen 2018 – září 2019

Tento objekt původně sloužil jako byt školníka. V rámci projektu byla vybudována jedna třída pro 24 dětí vč. nápaditě řešeného prostoru pro spaní, šatna, sociální zařízení i sklad hraček. Rekonstruovaný objekt s výtahem je propojen se stávající budovou dřevěným krčkem, který poslouží částečně jako ochrana dětí před sluncem.

Proměnou prošla i zahrada, kde byl osazen nový trávník a umístěny herní prvky. S ohledem na zajištění větší bezpečnosti dětí při pohybu v areálu byly vykáceny některé stromy a keře. Tato dřevní hmota byla nahrazena novou výsadbou.

Projekt je v souladu s Integrovaným plánem rozvoje území (IPRÚ) Liberec – Jablonec nad Nisou.

Články k projektu

Projekt je spolufinancován z EU z Evropského fondu pro regionální rozvoj – Integrovaného regionálního operačního programu (IROP).

Navýšení kapacity MŠ Nová Pasířská

, autor: Petr Vitvar

Původní podoba pavilonu, kde býval byt školníka

 
, autor: Petr Vitvar

Z průběhu rekonstrukce pavilonu MŠ Nová Pasířská

 
, autor: Radka Poprová

Přestavěný pavilon MŠ Nová Pasířská

 
, autor: Radka Poprová

Pohled na nový pavilon z ulice U Nisy

 
, autor: Radka Poprová

Interiér nového pavilonu MŠ Nová Pasířská

 
, autor: Jan Štol

Slavnostní přestřižení pásky

 
, autor: Jan Štol

Nápaditě řešený prostor pro spaní

 
 
Vytvořeno 23.5.2018 8:40:44 | přečteno 1101x | Petr Vitvar
Štítky: IPRÚ , vzdělávání
 
load