06.06.2022 - Plánovaná částečná uzávěra ulice Vysoká
Poskytnuté informace dle zák. 106/1999 Sb.
Otázka
Dobrý den.
Všiml jsem si, že se chystá částečná uzavírka ulice Vysoká, viz příloha. Vzhledem k totálnímu zablokování dopravy ze všech směrů k sídlišti Šumava (ulice Mánesova, U Přehrady, Karla Čapka, Podzimní, Podhorská a teď i Vysoká), mám na Vás několik otázek. Předem Vás důrazně upozorňuji, že chci na všechny své otázky zodpovědět přímo, bez nějakých diplomatických žvástů.
- Nemyslíte to vážně, že ne?
- Který s prominutím imbecil z vedení města plánuje uzavírky?
- Máte na to jednoho s prominutím imbecila, anebo je to práce s prominutím kolektivu kreténů?
- Chcete mi říct, že oprava chodníku ve Vysoké ulici bude trvat až do 15. 10. 2022? Čtyři měsíce?
- Proč často vidím, že na uzavírkách nikdo nepracuje? A opovažte se mi odpovědět, že se jedná o technologickou přestávku.
Z. K.
Odpověď
Na základě Vaší žádosti ze dne 6.6.2022 o poskytnutí informace podle zákona č. 106/1999 Sb., Vám poskytuji následující informace:
- Uzavírka ulice Vysoká je opravdu myšlena vážně. Magistrát města Jablonec nad Nisou, odbor stavební a životního prostředí, oddělení dopravní a silniční jako příslušný silniční správní úřad ve věcech místních komunikací vydal rozhodnutí o povolení částečné i úplné uzavírky a zvláštní užívání – užití silnice a místní komunikace pro provádění stavebních prací dne 30.5.2022.
- Plánování uzavírek je spojeno s realizací především stavebních a výkopových prací, které často provádí soukromé společnosti. V tomto případě se jedná o společnost Progres Liberec s.r.o., která bude v lokalitě provádět rekonstrukci STL plynovodu a přípojek v rámci akce „REKO MS JBC – sídliště Šumava, II. etapa“.
- Jak uvádím výše, rozhodnutí vydává Magistrát města Jablonec nad Nisou, odbor stavební a životního prostředí, oddělení dopravní a silniční. Rozhodnutí podepisuje vedoucí odboru. Pro vydání rozhodnutí o uzavírce této komunikací byl vydán souhlas vlastníka pozemku, kterým je statutární město Jablonec nad Nisou (souhlas vydává odbor technický, oddělení správy komunikací, podepisuje vedoucí odboru) a souhlas Police ČR. Záměr byl též projednán s dopravcem linkové dopravy Jabloneckou dopravní a.s.
- Nejedná se o opravu chodníku, ale rekonstrukci STL plynovodu a přípojek, které jsou mimo komunikaci umístěny i v chodníku. Práce by měly být hotové do 15.10.2022.
- Konkrétní průběh stavebních prací je v gesci dané stavební firmy, pro kterou bylo rozhodnutí vydáno. Termín povolení uzavírky, v tomto případě od 6.6. do 15.10.2022, je pro firmu závazný a nelze ho bez dalšího prodloužit.
S pozdravem
Ing. Martina Vacková
vedoucí odboru kancelář tajemníka
odbor kancelář tajemníka